Motoristi bodo lahko vozili skozi rdečo luč

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Od torka, 1. oktobra, bodo lahko vozniki motorjev, kolesarji, vozniki mopedov in trikolesnikov križišče prečkali tudi, ko bo na semaforju svetila rdeča luč.
Oglej si celoten članek

Seveda ne govorimo o Sloveniji, niti Evropi, pač pa o prometnih zakonih v ameriški zvezni državi Nevada.

Oblasti so prisluhnile in ugodile željam voznikov enoslednih vozil in trikolesnikov, ki so se pritoževali, da jih senzorji, ki zaznavajo vozila pred semaforjem, zato ker so prelahki ali premajhni, ne zaznajo. Velikokrat se zato zgodi, da morajo dolgo čakati, da mimo pripelje večje vozilo in se na semaforju prižge zelena luč.

Zdaj bodo lahko vozili tudi skozi rdečo luč na semaforju, a se bodo morali pri tem striktno držati pravil: pri rdeči luči se bodo morali obvezno ustaviti, v križišču ne bo smelo biti drugih vozil, počakati pa bodo morali tako dolgo, da se bodo prepričali, da jih senzorji niso zaznali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:04 30. September 2013.

    V več kot pol sveta je motoristom dovoljena vožnja med vozili (splitting lanes) seveda počasi, pri nas tudi če vse …

  • 11:13 30. September 2013.

    Bi bilo smiselno v naslov dodati še kje (Motoristi v Nevadi (ZDA) bodo ... ), saj je zdaj naslov zelo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.