Motoristi bodo videli digitalno

Ameriško podjetje Skully Systems je začelo zbirati prednaročila za pametno motoristično čelado, ki je digitalizirana.
Oglej si celoten članek

V motoristično čelado Skully AR-1 je vgrajen ekran, ki prikazuje sliko s pomočjo kamere, ki pokriva kot 180 stopinj, slika pa se desno spodaj, na vizirju, prikazuje pred očmi voznika.

Motoristu zato ni treba obračati glave ali gledati v vzvratna ogledala, da bi videl, kaj se dogaja v prometu za njim, skrbeti mu ni treba niti za vozila v mrtvem kotu.

Čelada je podobna tistim, ki jo uporabljajo piloti vojnih letal, vgrajeno ima celo GPS navigacijo, ki vozniku sporoča, kam mora zaviti. Čelada se lahko poveže z mobilnim telefonom, vgrajen je tudi sistem za glasovno ukazovanje. Izpolnjuje tudi glasbene želje. Baterija v kameri z enim polnjenjem deluje devet ur, polni pa se s pomočjo USB priključka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.