Motoristi so dolgo čakali na to čelado

Motoristi so v primerjavi z avtomobilisti precej omejeni glede uporabe novih tehnologij med vožnjo. V razvoju pa je čelada, s katero bodo imeli motoristi navigacijo vedno pred očmi.
Oglej si celoten članek

Skupina ruskih strokovnjakov se je namreč povezalo v razvoj čelade z imenom LiveMap. Ta bo na vizirju izpisovala nekatere pomembne informacije, ki jih morajo motoristi sedaj spremljati tako, da odmikajo pogled s ceste, kar pa je pri motornih kolesih še toliko nevarnejše kot avtomobilih. 

  • Več v predstavitvenem videu

Na vizirju bo tako čelada kazala podatke o hitrosti, zemljevid z navodili za navigacijo, pa tudi uro. Vse skupaj deluje na podlagi operacijskega sistema android, a ne bo mogoče uporabljati aplikacij, ki nimajo veze z varno vožnjo. Čelada bo osvetlitev vizirja prilagajala času dneva, s pomočjo uporabe žiroskopa pa se bo prikaz navigacije vedno prilagajal voznikovemu pogledu. 

Ne gre za nikakršno znanstveno fantastiko, saj bo čelada na prodaj predvidoma avgusta 2014 po ceni   15.000 evrov. V predprodaji je še okoli 400 evrov cenejša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:50 23. Junij 2013.

    http://www.oakley.com/products/7094/27029<br />http://smithoptics.eu/products/#/Snow+Goggles/IO+Recon+Vaporator/<br /><br />tokrat so boarderji prehiteli motoriste ... pa še cenejše je ... pri razvoju tehnologije pa je sodeloval …

  • 11:32 23. Junij 2013.

    avtor članka... lepo prosim da si ponoviš kako se šteje po angleško do 15.000 oz ponovi še malo matematike ... …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.