Na avtocestah ne več 130 km/h, ampak le še 115 km/h

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Evropska komisija razmišlja o možnosti, da bi hitrost na avtocestah v Evropski uniji omejili na 115 km/h. Z razmišljanjem naj bi bili zelo nezadovoljni v Nemčiji, državi avtocest, kjer na določenih odsekih avtocest ni omejitve hitrosti.
Oglej si celoten članek

Zamisel Evropske komisije predvideva, da bi v vsa nova in rabljena vozila v 28 članicah Evropske unije vgradili omejevalnik hitrosti, ki bi samodejno zavrl avtomobil, ko bi ta dosegel hitrost nad 115 km/h, piše Russia Today.

S tem naj bi naredili korak naprej k varnosti na avtocestah. V Evropi na cestah namreč vsako leto umre 30 tisoč ljudi.

Odločitev, ali bodo projekt omejitve hitrosti na 115 km/h izpeljali, naj bi sprejeli prihodnje leto. Russia Today piše še, da je verjetnost za sprejem takšne odločitve majhna, saj ne bo deležna odobravanja voznikov, predvsem nemških. Proizvajalci dvomijo, da bi takšna odločitev prinesla več varnosti na cestah.

Po besedah Achima Schneiderja iz Porscheja statistika razkriva, da je največ mrtvih v prometnih nesrečah na regionalnih cestah, kjer so hitrosti manjše kot na avtocesti, kjer je promet enosmerni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 18:41 29. December 2013.

    A kdo ve.če že obstaja kakšna mednarodna peticija proti temu idiotskemu predlogu? Hmmmm, omejevalnik hitrosti v vsak avto v vseh …

  • 07:54 5. December 2013.

    Hebala te varnostna razdalja. Po tvoji računici , bi morali čakati tvojih 200m , da bi sploh zapeljali na AC. …

  • 23:30 3. December 2013.

    Nema problema ima Mujo love.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.