Na avtocesti zgorel redki in dragocen avto

Foto: Feuerwehr/DRK
Foto: Feuerwehr/DRK
Na nemški avtocesti je zagorel dragoceni ferrari. Ko so gasilci dokončali delo, je ostalo bore malo.
Oglej si celoten članek

Po poročanju Focusa je leto dni star ferrari F12 tdf, vreden okoli milijona evrov, zagorel v četrtek popoldan med vožnjo po avtocesti A3 pri kraju Dierdorf v smeri Kölna. Voznik je najprej zaslišal močan pok, nato pa so iz avta pričeli švigati plameni. 

Voznik in sopotnik sta imela ravno še toliko časa, da sta varno ustavila in se umaknila. Za ferrarija pa ni bilo pomoči. Verjetno je bila kriva tehnična okvara.

Foto: Feuerwehr/DRK Ferrari

Ferrari F12tdf je zelo redek avto, saj so naredili le serijo 799 primerkov. Vsak je bil ocenjen na milijon evrov. Njegova posebnost je naravno polnjeni 6,3-litrski V12 motor, ki proizvaja kar 574 kW (780 KM) moči. Do 100 km/h pospeši že po 2,9 sekunde, najvišja hitrost je prek 340 km/h.

Za razliko od klasičnega modela F12 je tdf tudi precej lažji in izdatno prilagojen za vožnjo po zaprti pisti. Zato velja za enega najhitrejših ferrarijev vseh časov. 

Foto: Ferrari Ferrari F12 tdf Foto: Ferrari Ferrari F12 tdf

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.