Na Hrvaškem prihodnje leto eden največjih avtomoto spektaklov?

Foto: Epa
Foto: Epa
Hrvaška vlada je že prižgala zeleno luč.
Oglej si celoten članek

Vlada Republike Hrvaške je dala soglasje za vložitev kandidature za organizacijo svetovnega reli prvenstva WRC, ki bi bilo v sezonah 2019 in 2020 v Zagrebu. 

Avto Dirkalni C3 WRC s katerim bo Citroën lovil zgodovinski dosežek

Hrvaški mediji so lani poročali, da je Hrvaški uspel veliki met, saj si je država zagotovila mesto v koledarju dirk za svetovno prvenstvo v reliju. Kandidirali so že za izvedbo ene izmed dirk v letošnjem letu, vendar pa naj s Fio ne bi našli skupnega jezika zaradi dejstva, da so bili na voljo le poletni meseci, ko je na Hrvaškem višek turistične sezone. Za termin konec septembra, na katerega so računali Hrvati, pa jih je prehitela Turčija, ki je v vsega 10 dneh sklenila vse potrebne dogovore in garancije za izvedbo zahtevnega tekmovanja.

TOYOTA V WRC Toyota bo s pomočjo WRC reli dirkalnika razvijala avtonomno vožnjo

Zdaj je svoj pečat h kandidaturi končno pristavila tudi hrvaška vlada, želijo si, da bo reli izveden v letu 2019. Tako utegnemo v neposredni bližini slovenske meje spremljali svetovne zvezdnike vrtenja volana, kotso Sebastien Ogier, Thierry Neuville, Jari-Matti Latvala, Dani Sordo ...

Foto: Epa Sebastien Ogier WRC po Mehiki

Zaradi prihoda WRC tekmovanja si na Hrvaškem že manejo roke in delajo primerjavo z relijem po Portugalski - tam je reli v živo gledalo več kot 900.000 ljudi, od tega polovica tujcev. Hrvati predvidevajo, da bi bili neposredni učinki na gospodarstvo prek 60 milijonov evrov, od nočitev in televizijskega prenosa. Samo zaradi WRC so na Portugalskem ustvarili 1,5 milijona dodatnih nočitev. WRC tekmovanje po svetu spremlja več kot 700 milijonov ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:34 29. Junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.