Na Hrvaško prihaja najdražji terenec na svetu

Foto: Facebook Dartz Kombat Gold Foto: Facebook Dartz Kombat Gold Foto: Facebook Dartz Kombat Gold Foto: Facebook Dartz Kombat Gold Foto: Facebook Dartz Kombat Gold Foto: Facebook Dartz Kombat Gold Foto: Facebook Dartz Kombat Gold
Na dogodek 402 Street Race v Veliko Gorico prihaja najdražji terenski avtomobil na svetu, Dartz Kombat Gold. To je pozlačeno blindirano vozilo, ki je bilo premierno predstavljeno v najnovejšem filmu Sache Barona Cohena, The Dictator.
Oglej si celoten članek

Organizator dogodka 402 Street Race, ki bo od 4. do 6. maja, je obiskovalce presenetil z novico, da bo predstavil najdražje terensko vozilo na svetu, Dartz Kombat Gold, poročajo hrvaški spletni portali. Manj znani proizvajalec oklepnih vozil iz Latvije je z izdatno pomočjo komika Sache Barona Cohena postal svetovno prepoznaven. Vidno vlogo bo imel v najnovejši komediji norega Britanca, ki pripoveduje o življenju nekdanjega iraškega diktatorja Sadama Huseina. Film nosi preprost naslov The Dictator (Diktator).

Proizvajalec oklepnikov Dartz svoja vozila izdeluje v tovarni Russo-Balt, v Rigi, na začetku 20. stoletja pa je bil znan tudi kot proizvajalec avtomobilov. Dartz Kombat Gold je razkošno vozilo na kolesih. V širino in višino presega vse hummerje. V ponudbi sta med drugim Vortec 8100 osemvaljni motor z 294 kilovati moči (400 KM) in 6,6-litrski V8 Duramax dizelski motor z 265 kilovati moči (360 KM) in 980 Nm navora, ki je na voljo že pri 1.800 vrt/min. Pogon je 4x4, skupna teža pa presega tri tone.

Cena krepko presega milijon evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.