Na Nizozemskem šolo vožnje legalno plačajo s seksom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Inštruktorje vožnje na Nizozemskem lahko kandidatke oziroma kandidati plačajo s spolnimi odnosi.
Oglej si celoten članek

Prav ste prebrali, na Nizozemskem je legalizirana možnost, da kandidati s seksom plačajo ure voženj. Pravilo, ki se ga je prijelo ime "ježa za vožnjo" sicer postavlja nekaj omejitev, tako velja le za polnoletne študente. 

Prostitucija je v državi sicer legalizirana, morajo pa biti vsi, ki se ukvarjajo z "najstarejšo obrtjo" prijavljeni in plačevati davke kot samostojni obrtniki, kar seveda študentje niso.

Vsem drugim je izrecno prepovedano ponujanje spolnih uslug v zameno za denar, zakon pa ne prepoveduje poplačila v "naturalijah". 

Ker se je na Nizozemskem v zadnjem času po medmrežju zelo razširilo iskanje možnosti poplačila inštrukcij dragih ur voženj s svojim telesom, je opozicijska krščansko-demokratska stranka zahtevala od ministrstev za pravosodje in za transport jasna stališča, ali je to resnično dovoljeno. In obe ministrstvi sta potrdili - tako je, to je dovoljeno, čeprav ni zaželjeno.

Vendar s pomembnim pogojem - iniciativa za tovrstno izmenjavo uslug mora priti s strani inštruktorja. Če bi kandidatka (ali kandidat) predlagal, da bo ure poplačal s svojim telesom, bi bilo to protizakonito, poroča Dutchnews.nl. Kandidatke (ali kandidati) tako lahko le prikupno mežikajo. Kako nadzor nad podajanjem iniciativ poteka v praksi, ni znano.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:57 21. December 2015.

    Baje on vozi par njih na magistratu

  • 11:44 20. December 2015.

    Ja, a ne veš, da je ta srbijanc to uvedel že pred desetletji. Nizozemci so pač kopirali srbijančev način dela. …

  • 09:17 20. December 2015.

    Je Janković morda inštruktor vožnje?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.