Na obvoznici streljajo

Foto: Poslal bralec Radar na ljubljanski obvoznici Foto: Poslal bralec Radar na ljubljanski obvoznici Foto: Poslal bralec Radar na ljubljanski obvoznici Foto: Poslal bralec Radar na ljubljanski obvoznici
Na ljubljanski severni obvoznici, kjer potekajo obnovitvena dela in je hitrost pri izvozu za Šiško omejena na 40 km/h, je policija postavila premični radar.
Oglej si celoten članek

Bralec nam je poslal fotografije premičnega radarja, ki ga je policija postavila ob prehitevalni pas na severni ljubljanski obvoznici pri izhodu za Šiško in priklenila z verigo. Omejitev na omenjenem delu je zaradi obnovitvenih del omejena na 40 km/h. Radar so po naši objavi že premaknili, tako da je zdaj nekoliko bolj skrit.

Sedmi odstavek 46. člena Zakona o pravilih cestnega prometa:

Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na avtocesti ali hitri cesti, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom ali odstavnimi nišami, se kaznuje za prekršek z globo:
1. 60 evrov, če prekorači hitrost do vključno 20 km/h;
2. 120  evrov, če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h;
3. 200  evrov, če prekorači  hitrost nad 30 do vključno 40 km/h; vozniku motornega vozila se izrečejo tudi 3 kazenske točke;
4. 300 evrov, če prekorači hitrost nad 40 km/h do vključno 50 km/h; vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;
5. najmanj  400 evrov, če  prekorači hitrost za več kot 50 km/h; vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 42

  • 06:41 23. Junij 2012.

    To pa sploh ni res, sem dobila 3 točke + plačilni nalog in obvestilo za polovičko - Zima, kje take …

  • 16:21 14. Junij 2012.

    Ja sn se danes ponovno mimo peljal , pa so ga sedaj prestavili malo nižje in to na desno stran …

  • 06:59 14. Junij 2012.

    Če so točke je avtomatsko sodnik za prekrške, ni položnice in zato ni polovičke.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.