Na počivališčih "kradejo kot srake"

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Policisti opozarjajo, da so v zadnjih letih na počivališčih avtocestnega križa na relaciji med Italijo in Madžarsko ter Avstrijo in Hrvaško zaznali povečano število tatvin različnih predmetov iz vozil, goriva, gum, ...
Oglej si celoten članek

"Na počivališčih na različne načine zavedejo oškodovance, pritegnejo njihovo pozornost, medtem pa sostorilci iz vozila odtujijo vrednejše predmete, kot so torbice, telefoni, denarnice, ..." je na novinarski konferenci pojasnil Aleš Kegljevič, predstavnik Uprave kriminalistične policije v Generalni policijski upravi in dodal, da običajno navedena kazniva dejanja izvršuje več storilcev hkrati, njihove naloge pa so pri tem deljene.

Še vedno se pojavljajo primeri, ko poskušajo tujci na avtocestnih počivališčih pritegniti pozornost drugih udeležencev v prometu in jim v nadaljevanju prodati lažno blago, ponaredke (lažen zlat nakit iz medenine) ali pa omenjeno situacijo izkoristijo za to, da iz vozil odtujijo predmete, kot so torbice, denarnice, prenosni telefoni ipd. Prav tako policija pozna primere, ko storilci na počivališču ali na bencinskem servisu preluknjajo pnevmatiko na vozilu oškodovanca in se kasneje, ko se oškodovanec nekaj kilometrov naprej na avtocesti ustavi zaradi izpraznjene pnevmatike, pripeljejo za oškodovancem in jim ponudijo pomoč, izvršijo tatvino iz vozila. Ponoči pa storilci pogosto izkoristijo odsotnost voznikov osebnih ali tovornih vozil tako, da vlomijo v vozila in kabine tovornih vozil in iz njih odtujijo različne predmete.

V tujini še bolj previdni

Problematika premoženjskih kaznivih dejanj na avtocestah in počivališčih je v državah Evropske unije večja kot v Sloveniji. Zato velja, da moramo biti v tujini še toliko bolj pozorni na morebitne primere, ko poskušajo neznanci na avtocestah, predvsem na počivališčih, Priporočljivo je, da v eni torbi ali denarnici ne nosite skupaj vseh osebnih dokumentov in denarja, saj lahko v primeru tatvine izgubite vse dokumente in denar hkrati. Vozil ni priporočljivo parkirati na oddaljenih mestih večjih počivališč. Bolje je parkirati na osvetljenih delih počivališč, ki so pogosto tudi nadzorovani z video kamerami. Ustavljajte se na varovanih počivališč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • mph
    15:49 17. Junij 2013.

    Žalostno in resnično. In potem se čudijo, da jim ugleda pada. Ne glede na to pa mislim, da imajo absolutno …

  • 19:45 19. April 2013.

    Če ujamejo lopova nimajo dobička;(

  • 15:39 19. April 2013.

    No namesto da bi policaji v civilu iskali te ljudi, po avtocesti raje lovite in provocirate voznike in jih kaznujete …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.