Na slovenske ceste v letu 2016 bodo zapeljali …

Foto: Gregor Prebil Renault megane Foto: Gregor Prebil Kia sportage Foto: Kia Kia optima Foto: Volvo Volvo S90 Foto: Renaullt Renault talisman estate Foto: Gregor Prebil Hyundai i20 active Foto: Mercedes-Benz razred E Mercedes-Benz razreda E Foto: Opel Opel astra sports tourer Foto: Jaguar Jaguar F-type Foto: Gregor Prebil Ford edge Foto: Gregor Prebil Ford focus RS Foto: Suzuki Suzuki baleno
Razkrivamo. Tudi leto 2016 bo bogato z avtomobilskimi novostmi, bolj ali manj pomembnimi za slovenski trg. Zbrali smo večino avtomobilskih novosti, ki bodo pri nas naprodaj naslednje leto, večino zato, ker predvsem za drugo polovico leta avtomobilisti svoj nekatere nove modele še skrbno skrivajo.
Oglej si celoten članek

Danes predstavljamo 1. del novosti za leto 2016, drugi del novosti razkrijemo v nedeljo.

Citroën in DS

V začetku pomladi bodo prestavili prenovljenega najmlajšega člana znamke DS, DS 3. Najpomebmnejša sprememba bo nov sprednji del v duhu znamke DS. V prvi polovici leta bodo pri Citroënu predstavili na slovenskem trgu novega Jumpyja v tovorni in osebni različici. Vozilo bo sledilo novim trendom oblikovanja znamke in bo po zasnovi in izgledu prikrojeno vrsti prevoza ( potniki ali tovor). Septembra bodo prestavili še prenovljeni vozili C4 Picasso in Grand C4 picasso.

Suzuki

Suzuki bo v letu 2016 na trg "poslal" dve novosti in sicer povsem novi baleno, s katerim se Japonci v Evropi vračajo v klasični B razred kombilimuzin in prenovljeni model SX4 S-cross. Začetek prodaje obeh novih modelov je predvidena v juliju 2016.

Ford

Februarja prihodnje leto bodo tako kot so to storili s fiesto, začeli tržiti posebno izvedenko focusa red/black edition, prav tako v drugem mesecu prihajata novi izvedenki mondea, s štirikolesnim pogonom in hibridna različica . Marca bo naprodaj novi poltovornjak ranger, prav tako marca sledi poslastica – ford focus RS, ki prinaša veliko novega, od 2,3-litrskega ecoboost štirivaljnega turbomotorja z več kot 237 kilovatov moči (320 KM), do vrnitve štirikolesnega pogona. Junija prihaja še veliki suv z imenom edge, ki je v ZDA uspešno prisoten že vrsto let, sedaj pa bo nova generacija prvič na voljo tudi evropskim in slovenskim kupcem, kjer bo mešala štrene evropskim (premium) znamkam.

Jaguar

Najbolj pričakovana novost z logotipom hitre mačke zadnjih let je prvi športni terenec ugledne britanske znamke F-pace, ki bo v Sloveniji meseca aprila. F-pace je neposredni konkurent porsche macanu, pa tudi BMW X3/X4 in mercedes-benzu GLE. Že v začetku leta bo jaguar XE na voljo tudi z vsekolesnim pogonom (AWD), in sicer z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in dvolitrskim štirivaljnim dizelskim motorjem Ingenium s 133 kilovatov moči (180 KM).

Opel

Pri Oplu so zelo uradni. Zaenkrat uradno za prihodnje leto, za mesec april, v Sloveniji potrjujejo le karavansko različico nove generacije astre poimenovano sports tourer. Čeprav je karavan po zunanjih merah praktično identičen prejšnji generaciji, pa je znotraj znatno večji. S podrtimi sedeži gre v avto namesto 1.550 litrov po novem 1.630 litrov prtljage. Prvič bodo kupcem na voljo ekektrificirana prtljažna vrata, ki se bodo odpirale z miganjem noge pod odbijačem. Ostali bonbončki vključujejo povezljivost v 4G omrežju, Apple CarPlay in Android Auto. Motorji bodo isti kot pri kombilimuzini. Ostalo dogajanje je precej skrivnostno, ne ve se še, ali bodo pri nas začeli tržiti najmanjši in najcenejši model karl, pri nemškem Auto Bildu so se po avtomobilskem salonu v Los Angelesu začeli spraševati ali buick lacrosee, Buick je sestrska znamka Opla, napoveduje tudi skorajšnji prihod nove opel omege.

Peugeot

Pri Peugeoto bo po skromenjšem letu z novostmi v 2015, v letu 2016 bolj zanimivo. Junija prihaja prenovljeni križanec 2008, prav tako junija tudi novi expert, najprej v rovorni različici, oktobra pa še v potniški različici. Oktobra lahko pričakujemo tudi največjo novost z logotipom leva, povsem novo generacijo modela 3008.

Mercedes

Pri Mercedes-benzu bodo v ZDA januarja razkrili povsem novo generacijo razreda E, ki bo meseca marca naprodaj tudi v Sloveniji. Gre za enega najbolj naprednih, če ne najbolj naprednega mercedesa do zdaj. Med drugim se bo ponašal z dvema sploh premierno predstavljenima serijskima tehnologijama - komunikacijo z drugimi avtomobili in naslednjo generacijo avtonomne vožnje. V Slovenijo prihaja tudi prenovljeni SLK, ki bo po novem nosil oznako SLC, pri nas pa bo naprodaj aprila. Konec marca sledi prenovljeni CLA in bolj atraktivna novost razred C cabrio. Za jeseni je najavljen novi GLC kupe.

Hyundai

Hyundaij čaka z novostmi zelo pestro leto 2016. Leto bodo oddprli s prenovljenim športnim terencem santa fejem, marca sledi nova izvedenka modela i20, i20 active, ki je nekoliko dvignjena različica male kombilimuzine, s katero pri Hyundai vstopajo v svet malih križancev. Maja prihaja nova elantra, druga polovica leta pa bo namenjena vozilom z alternativnimi pogoni. Za avgusta najavljajo prihod hibrida, (ime še ni znano), septembra pa električni avtomobil (ime še ni znano).

Renault

Vrhunec bo že meseca januarja, ko bo stekla prodaja nove generacije megana, ki ima lahko vgrajen 8,7-palčen pokončen zaslon na dotik, prilagodljiv regulator hitrosti (ACC) in aktiven sistem pomoči pri zaviranju v sili (AEBS), Opozorilnik za prehajanje oznak voznega pasu (LDW), opozorilnik za varnostno razdaljo (DW), opozorilnik za prekoračeno omejitev hitrosti s prepoznavanjem prometnih znakov (TSR) in opozorilnik za mrtvi kot (BSW). Ima kamero za vzvratno vožnjo, samodejno preklapljanje med nezasenčenim in zasenčenim  snopom žarometov (AHLB), sistem za prostoročno parkiranje Easy Park Assist. Tehnologija multisense si omogoča, da si vozniki sami prilagajajo način vožnje, oziroma si prilagajajo delovanje stopalke za plin,  odzivnost motorja, hitrost prestavljanja samodejnega menjalnika EDC, delovanje masažne funkcije … Meseca maja prihaja zamenjava za laguno, model talisman in talisman grandtour (karavanska različica), septembra prenovljeni clio, oktobra karavanski megane grandtour. Novembra bodo končno dočakali novega scenica, sprašujemo se, ali bo zavil med križance? Za konec leta pri Renaultu najavljajo štirivratno različico megana in grand scenica.

Vsi datumi so še delovni oziroma gre za predviden začetek prodaje, zato se lahko v prihodnjih mesecih zgodi tudi še kaka sprememba.

Dacia

Pred Dacio bo kot kaže zelo mirno leto, saj je edina novost za november najavljeni prenovljeni sandero.

Volvo

Volvo bo januarja na salonu predstavil povsem novi limuzinski model S90, naslednika modela S80. odlikuje ga zelo napredna varnost in udobje. Tako kot uspešneža XC90 ga poganja nova generacija motorjev vključno s hibridi. Kot prvi avto na svetu uvaja prepoznavanje velikih živali, kot so srne, krave jeleni, konji, divjimi prašiči ... Ja, tudi losi na Švedskem. Sistem polavtonomne vožnje za svoje delovanje ne potrebuje več vozila, ki bi vozil pred njim, kot v XC90, tako da lahko S90 sedaj povsem sam na podlagi spremljanja obccestnih cestnih črt vozi vse do hitrosti 130 km/h.

Kia

Pri Kii bodo že januarja predstavili novo optimo, bolj pomemben bo mesec februar ali marec, ko bodo začeli pri nas tržiti novo generacijo med Slovenci priljubljenega športnega terenca sportage. Sportage je Kiin najbolje prodajan model v Evropi in tretji najbolje prodajan model v segmentu kompaktnih športnih terencev, za modeloma nissan qashqai in volkswagen tiguan. Prinaša povsem spremenjen videz, ki je bolj mišičast, z nižjo strešno linijo in širšim nosom vozila s prepoznavno "tigrovo" masko. Novi so žarometi, ki so razdeljeni v dve skupini s po štirimi dnevnimi led sijalkami umeščenimi na rob odbijača. Pokrov motorja odlikujejo bolj ostre linije, koloteki avtomobil vizualno naredijo večjega, kot je bil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.