Nad kolesarje tudi s provido

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Mariboru policisti v akcijo za večjo varnost kolesarjev. Nadzor tudi s provido.
Oglej si celoten članek

Mariborski policisti bodo od petka do ponedeljka izvajali poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu, so sporočili. Tako bodo intenzivneje nadzirali kršitve kolesarjev in voznikov motornih vozil, ki ogrožajo varnost kolesarjev, za ukrep pa so se odločili zaradi poslabšanja statistike glede nesreč, v katere so udeleženi vozniki dvokoles. Še posebej v ponedeljek naj bi bil nadzor najbolj intenziven.

Kot ugotavljajo mariborski polciisti, so kolesarji poleg pešcev najbolj ogrožena kategorija udeležencev v cestnem prometu, pogosto pa so žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil, predvsem zaradi izsiljevanj prednosti in neprilagojene hitrosti. Več kot polovica prometnih nesreč pa se zgodi tudi zaradi napak ali neustreznega ravnanja kolesarjev, najpogosteje zaradi neupoštevanja pravil o prednosti ter nepravilne strani in smeri vožnje.

Policisti bodo usmerjeni predvsem v ugotavljanje kršitev kolesarjev in voznikov motornih vozil, ki so vzroki za prometne nesreče z udeležbo kolesarjev. Pri delu bodo uporabljali tudi službena motorna kolesa ter civilna vozila z video nadzornim sistemom provida, še napovedujejo na policijski upravi. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 17:50 14. Avgust 2014.

    Policisti so eni navadni banditi s svojimi šefi vred! Kaznujejo in lovija nič krive in normalne ljudi, tiste kriminalce ki …

  • 17:00 14. Avgust 2014.

    Nisem še opazil, bi policaji kontrolirali vpžnjo skozi rdečo luč in uporabo smerokazov. Mislim, da je to danes zelo velik …

  • 14:12 14. Avgust 2014.

    policaji naj raje s prividami ukrepajo na primorski avtocesti - saj tam vozijo kot norci ( prehitevajo po levi, na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.