Najbolj grozen semafor na svetu

Foto: Žurnal24 Semafor Foto: Žurnal24 Semafor Foto: Žurnal24 Semafor Foto: Žurnal24 Semafor
V kitajskem milijonskem mestu Chongqing deluje najbolj nenavaden semafor na svetu. Na enem stebru je zbranih 14 semaforjev, po kakšnem principu deluje, pa najbrž vedo le tisti, ki so ga naredili.
Oglej si celoten članek

Na enem štirismernem križišču je na steber nameščenih 14 semaforjev.

Spletni portal Shanghaiist.com poroča, da so semafor postavili lani, od takrat pa je predmet zgražanja in zmede. Odgovorni za promet v mestu so dejali, da semafor v križišču služi le za okras, saj bi bilo drugače križišče brez signalizacije dolgočasno. "Ponoči je videti lep, a bi ga morali vozniki ignorirati," pravi neimenovani vir.

Gre torej za svojevrstno inštalacijo, s katero mestne oblasti očitno želijo pritegniti pozornost na milijonsko mesto, ki je znano po nenavadni arhitekturi in največjem kopališču na svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 05:32 20. Februar 2013.

    "Radarji" in ne semaforji.

  • 18:52 18. Februar 2013.

    V Mariboru pa semaforji odnesli župana ? kaka zmeda na tem svetu ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.