Najbolj nenavadni dodatki v avtomobilih

Foto: Fiat Fiat 500L Foto: Mercedes-Benz Mercedes Foto: Bentley Bentley Foto: Opel adam Opel adam Foto: Jaguar Activity key Foto: Range Rover Range Rover Foto: Porsche Porsche Foto: MINI Mini Foto: Tesla Motors Tesla Motors
V preteklosti smo lahko izbirali le med barvo karoserije in različnimi vrstami platišč ali tkanine sedežev. Danes je lahko seznam dodatne opreme dolg deset in več strani. Med dodatki najdemo tudi aparat za kavo, zvezdno nebo in celo zaščito pred biološkim napadom.
Oglej si celoten članek

Opel adam: zvezdno nebo

Opel je s svojim malim premium malčkom adamom začel trend personalizacije vozil. Kupec si lahko v stropu potovalne kabine omisli 64 led diod, ki v temi ustvarijo vtis, kot, da gledamo v zvezdno nebo.

Fiat 500 L: kavni aparat

Italijani ne bi bili Italijani, če ne bi v svojem vozilu ponudili kar prenosni kavni avtomat, ki so ga razvili skupaj z Lavazzo. V fiatu 500 L si lahko kavo skuhate kar med vožnjo. Kavni aparat, v katerega se vstavi „žeton“ s kavo, je postavljen na poseben podstavek z električnim kablom, ki ga priključimo na 12 V vtičnico, da zavre vodo za kavo.

Bentley bentayga: Ura, ki podvoji vrednost avtomobila

Bentley bentayga je že z osnovno opremo najdražji suv pod soncem, v Nemčiji je osnovna cena od 210.000 evrov dalje. Kupec ima na seznamu doplačil tudi stvarco, s katero si lahko v hipu podvoji vrednost avtomobila - analogno uro proizvajalca Breitling. Pri uri gre za model mulliner tourbillon, ki ga odlikuje filigranska tehnologija samonavijanja, neodvisno od kakršnegakoli napajanja. Ura je standardno obdana z zlatom, opcija je le, ali gre za belo ali rožnato zlato. Kazalce krasijo diamanti, številčnice so iz biserov ali ebenovine.

Range Rover SVAutobiography: izvlečljiva sedeža

Ultra luksuzna različica modela range rover SVAutobiography ima v prtljažniku izvlečno dno, ki omogoča enostavnejše nalaganje in dva sedeža, ki sta zložljiva in se ju potegne ven iz prtljažnika. Pri premium proizvjalcu vozil pravijo, da sta usnjena sedeža namenjena spremljanju raznih dogodkov na prostem.

Mercedes razreda E in S: ogrevan naslon za roko

Ogrevani sedeži in ogrevan volan sta zelo razširjeni funkciji v vozilih, ki jih najdemo tudi v opel corsi in podobnih malih ter cenovno dostopnih avtomobilih. Premium proizvajalci so šli še dlje. Mercedes-Benz za svoji najdražji limuzini razreda S in E ponuja ogrevan naslon za roko.

Porsche 911: usnjene ventilatorji za pretok zraka

Pri Porscheju lahko praktično vse oblečete v kravje usnje, celo reže na ventilatorjih za pretok zraka.

Mini cabrio: opozorilnik za dež

Pri Miniju so v svoj model mini cabrio z zložljivo streho vgradili opozorilnik na dež, ki voznika v primeru slabega vremena na poti opozori na slabo vreme in možnost padavin. Tako se lahko še pravočasno ustavi in dvigne streho svojega kabrioleta. Opozorilnik za dež je sicer del navigacijskega sistema.

Tesla model S/X: Zaščita pred biološkim napadom

Pri Tesli Motors vam za doplačilo v svoja prestižna električna avtomobila model S in model X vgradijo tudi zaščito pred napadom z biološkim orožjem. Vozilo ima vgrajen zmogljiv zračni filter HEPA, ki je zmožen izničiti vdor za zdravje škodljivih trdnih delcev v potovalno kabino in celo virusov, večjih od 0,3 mikrona. Potniki lahko na ta način izničijo vdor strupenih plinov v potovalno kabino.

Jaguar F-Pace: Activity ključ

Activity ključ je pravzaprav vodoodporna zapestnica, ki na primer deskarju po končani rekreaciji v morju omogoča, da z desko v eni roki in z zapestnico na drugi roki odpre prtljažna vrata vozila, pri čemer mu pravega ključa vozila ni treba nositi s seboj, saj ga nadomešča zapestnica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.