Najbolj prodajan električar v Evropi je ...

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Prodaja električih ozil v EU je še vedno kaplja v morje napram klasičnim pogonom. A se premika, pri čemer je bil v 2016 najbolj uspešen Renaultov model zoe.
Oglej si celoten članek

V primerjavi z letom poprej je l. 2016 trg novih električnih vozil v državah EU zrasel za 15 odstotkov na 91.258  primerkov. Seveda gre za najboljši dosežek v zgodovini, a vseeno je to manj od velikih pričakovanj glede na vložke za promocijo.

Najbolj uspešen pri kupcih je renault zoe, saj ima s prodanimi 21.337 primerki kar 10-odstotni tržni delež. Le malo zadaj je nissan leaf z 18.557 vozili, sledi pa tesla model S, ki s 12.353 primerki edini še presega mejo 10 tisoč. V Sloveniji je sicer slika nekoliko drugačna, saj si je največ registracij lani nadel BMW i3, šele nato sledita zoe in leaf. 

Pri priključnih hibridih je daleč v vodstvu mitsubishi outlander PHEV s 21.328 primerki in 10,2-odstotnim deležem. Sledita VW passat GTE (13.248) in VW golf GTE (11.351). V Sloveniji so imeli 50 odstotkov trga pri priključnih hibridih lani v rokah BMW 33e, BMW i3 REX in BMW i8, šele nato sta sledila mitsubishi outlander PHEV in VW golf GTE.

 dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.