Najboljše izpuhe bodo izdelovali v Črnomlju

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Proizvajalec izpušnih sistemov Akrapovič bo svojo proizvodnjo iz Ivančne Gorice sčasoma preselil v Črnomelj, kjer je družba avgusta kupila Danfossov proizvodni objekt.
Oglej si celoten članek

V podjetju bodo sicer tudi letos poslovali spodbudno, pričakujejo pa do 17-odstotno rast prihodkov, je povedal prvi mož družbe Igor Akrapovič.

Po besedah lastnika, predsednika upravnega odbora in direktorja družbe Akrapoviča bodo največjo rast zabeležili v segmentu avtomobilov, zaradi te pa so se tudi odločili za nakup novih prostorov v Črnomlju.

Svojo dejavnost bi radi tako združili na enem mestu, v Ivančni Gorici pa bodo ostali sedež družbe, njen razvojni oddelek in livarna titana, ki jo tudi nameravajo razširiti, je pojasnil.

Proizvodnjo naj bi v Črnomelj začeli seliti septembra prihodnje leto. Ker v Danfossovi tovarni deluje tudi črnomaljski Secop z nekaj manj kot 500 zaposlenimi, ki ima za svojo proizvodnjo v najetih prostorih triletni odpovedni rok, pa se z omenjeno družbo dogovarjajo za tako imenovani mehki prehod in postopni prevzem skoraj celotnega proizvodnega objekta in dela tam zaposlenih v prihodnjih dveh letih.

Za proizvodnjo v Črnomlju nameravajo zaposliti tudi lokalno delovno silo - vsekakor nekaj delavcev tudi iz Secopa, pri tem pa se ne bodo mogli izogniti temu, da bodo v določenem trenutku potrebovali nekoliko manj delavcev, kot jih je sedaj zaposlenih v Secopu, je dodal Akrapovič.

Večji del proizvodnje naj bi v Črnomelj preselili v treh do štirih letih, če bo družba rasla s sedanjo hitrostjo, pa bodo verjetno potrebovali tudi temu primerno večje število zaposlenih. Medtem pa bodo morali preživeti prehodno obdobje, ki tudi za družbo Akrapovič ne bo enostavno, je ocenil.

V Akrapoviču načrtujejo, da naj bi čez približno pet let v Črnomlju zaposlovali vsaj 500 delavcev, če bo družba rasla, pa mogoče čez sedem ali osem let tudi vsaj 700, je še povedal Akrapovič.

Na upravi družbe v Ivančni Gorici je danes sicer potekala izredna skupščina, na kateri so odpoklicali dosedanje člane upravnega odbora - poleg Akrapoviča še Slavojko Akrapovič in Miloša Dežnaka ter imenovali nove člane odbora, in sicer za predsednika vnovič Akrapoviča, za druga dva člana pa Slavojko Akrapovič in Uroša Roso.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:14 23. November 2012.

    Uroš Rosa čestitke, to pa je pozitivno presenečenje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.