Najboljši avto na svetu je ...

Foto: Anže Petkovšek Mercedes C Foto: Reuters Mercedes-benz S coupe Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz GT AMG Foto: BMW BMW i8 Foto: Anže Petkovšek citroen C4 Cactus
Na avtomobilskem salonu v New Yorku so razglasili zmagovalca izbora Svetovni avto leta 2015 (World Car of the Year 2015).
Oglej si celoten članek

Laskavi naziv si je prislužil mercedes-benz razreda C, ki je v finalu prehitel drugouvrščeni volkswagen passat, sicer Evropski avto leta 2015, in ford mustang, ki je zasedel tretje mesto.

Novinarji, ki sestavljajo žirijo izbora za Svetovni avto leta 2015, so podelili nagrade še v nekaterih drugih kategorijah. Nagrada za najbolj luksuzno vozilo leta je pripadla mercedes-benzu razreda S coupe, najboljši športni avtomobil je mercedes AMG GT, nagrado za "zeleno" oziroma ekonomično vozilo leta je prejel BMW za hibridni športni model i8, z dizajnom je žirijo najbolj prepričal citroën C4 cactus.

Nemški proizvajalci vozil tudi v tem tekmovanju zadnja leta nagrade pobirajo kot po tekočem traku. V zadnjih sedmih letih je nemško prevlado v izboru za Svetovni avto leta prekinil le Nissanov električni model leaf. Lani je zmago slavil Audi z modelom A3, leta 2013 je bil najboljši Volkswagen z golfom, ki je bil najboljši tudi leta 2009, leta 2012 je zmagal mali up! zmagal je tudi polo, ki se je na svetovni vrh zavihtel leta 2010.

Ne spreglejte Žurnalovih testov:

Mercedes-benz razred C

Citroën C4 cactus

Volkswagen passat

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.