Najdaljši drift na svetu

Foto: Žurnal24 Mercedes-benz AMG Foto: Žurnal24 Mercedes-benz AMG Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz AMG
Padel je rekord v najdaljšem nepretrganem driftanju. Mauro Calo je svojega mercedes-benza C63 AMG "pošrek" gnal 2,3 kilometra daleč.
Oglej si celoten članek

Rekord je bil postavljen v Surreyju v Veliki Britaniji na prireditvi Mercedes-Benz World. Calo je sedel za volanom serijskega avtomobila, asfalt na krogu, na katerem se je vrtel, pa je bil suh, kar doda še nekaj teže dosežku.

Calo se je ustavil šele po 2308 metrih neprestanega vrtenja zadnjih koles. In začuda, pnevmatike bi zdržale še več kot osem krogov. Prejšnji rekord v Guinnessovi knjigi je bil krajši za 394 metrov.

Ne pozabite si ogledati videa in galerije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.