Najdražje parkirišče na svetu

Foto: Brazilska vlada
Foto: Brazilska vlada
Vložili so 800 milijonov evrov, zato da sedaj izkoriščajo le njegovo parkirišče.
Oglej si celoten članek

Brazilija je v lansko svetovno prvenstvo v nogometu zgolj za izgradnjo in posodobitev 12 stadionov vložila kar okoli 2,6 milijarde evrov, davkoplačevalcem pa je vlada obljubljala, da bodo vsi objekti prinašali dobiček še vrsto naslednjih let, saj da jih bodo izkoriščali za najrazličnejše prireditve, koncerte ...

Leto dni kasneje je situacija precej kilava. Najdražji izmed vseh stadionov v glavnem mestu Brasilia (800 milijonov €) je denimo še najbolj koristen kot parkirišče za mestne avtobuse, medtem ko 72.000 sedežev na tribunah bolj kot ne sameva. 

Še slabša je usoda stadiona v mestu Manaus sredi deževnega gozda (620 milijonov €), kjer so doslej odigrali natančno štiri tekme - vse v okviru SP. Tamkajšnje profesionalno moštvo namreč raje trenira in igra v za najem precej cenejših objektih. 

Nikakor n more zaživeti tudi stadion v Natalu (115 milijonov €), ki je bil odkupljen z idejo, da bodo na njem prirejali svatbe in rojstno-dnevne zabave. Zdaj se znova prodaja, poroča Vox.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:26 18. Maj 2015.

    saj ni prvič, pa verjetno tudi ne zadnjič....važno,da se vedno pokaže svetu kdo je najboljši, najmodernejši in največji, kaj stoji …

  • mph
    11:55 18. Maj 2015.

    In za ta zločin proti lastnemu narodu (ni dvoma, da bo na račun tega trpela sociala in revni, ne bogataši) …

  • 11:47 18. Maj 2015.

    za mesec dni svetovne pozornosti in "slave" so zapufali rajo za neštete milijone evrov, sedaj pa nihče ne ve kaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.