Najdražji SUV na svetu

Foto: ICT Foto: ICT Foto: ICT Foto: ICT Foto: ICT Foto: ICT Foto: ICT Foto: ICT Foto: ICT
Trdnjava na kolesih nekateri imenujejo vozilo karlmann king, ki tehta več kot šest ton in velja za najdražji SUV na svetu.
Oglej si celoten članek

Česa takšnega ni do zdaj ponudil še nihče. Projekt superluksuznega in supervelikega SUV vozila je plod dela kitajskega podjetja ICT, za katerim stoji veliko kapitala in znanja. Ekipa, ki je poskrbela za vozilo šteje 1.800 ljudi, ideja pa je bila ponuditi igračko za bogataše. Za SUV je treba imeti precej debelo denarnico, saj je začetna cena skoraj dva milijona evrov, z izbiro opcij pa se lahko tudi podvoji.

Foto: ICT

Za osnovo vozila so vzeli od poltovornjaka ford F-500, tudi motor je Fordov, 6,8-litrski V10 s skoraj 300 kilovatov moči. Kar pa ni dovolj, da bi se kosal s šesttonskim vozilom, ki v širino meri kot vozni pas. Karlmann king zmore zgolj hitrosti do 140 km/h. Znotraj je zgodba drugačna, saj so vanj vgradili le najboljše materiale, ogromen 3D televizor, hladilnik, igralno konzolo playstation 4, kavni aparat in veliko zlata in usnja – vse, kar mora imeti luksuzni SUV po naročilu bogatih Kitajcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.