Najhitrejša škoda v zgodovini

Foto: Škoda Škoda octavia vRS Bonneville Foto: Škoda Škoda octavia vRS Bonneville Foto: Škoda Škoda octavia vRS Bonneville Foto: Škoda Škoda octavia vRS Bonneville Foto: Škoda Škoda octavia vRS Bonneville Foto: Škoda Škoda octavia vRS Bonneville Foto: Škoda Škoda octavia vRS Bonneville Foto: Škoda Škoda octavia vRS Bonneville Foto: Škoda Škoda octavia vRS Bonneville Foto: Škoda Škoda octavia vRS Bonneville Foto: Škoda Škoda octavia vRS Bonneville Foto: Škoda Škoda octavia vRS Bonneville
Škoda octavia vRS Bonneville special je na sloviti dirki Bonneville dosegla velik mejnik - pridružila se je elitnemu klubu "200 mph", saj je po slani progi drvela s hitrosjo kar 325,3 km/h.
Oglej si celoten članek

Osnovno različico octavie vRS so tunerji iz REVO Technik izdatno pripravili na zahtevni preizkus. Znižali so jo za kar 80 mm, pod motorni pokrov pa namestili nosilce, ki so omogočili vgradnjo velikega hladilnika zraka za prisilno polnjenje. Standardno turbino so nadomestili z zmogljivo napravo znamke Garrett, motor pa so pustili v veliki meri nedotaknjen. Iz 2,0-litrskega TSI-motorja se je ob pomoči posebne mešanice goriva na kolesa prevalilo več kot 370 kW (500 KM) moči.

Za volanom je sedel priznani avtomobilski novinar Richard Meaden. Že v enem prvih poskusov je škoda dosegla hitrost 195,69 mph (314,9 km/h), po dodatnem brkljanju pa v šestem poskusu impresivnih 202,15 mph (325,3 km/h).

S tem je ob deseti obletnici športnega programa vRS in ob 110. obletnici znamke Škoda različica vRS Bonneville special uradno postala najhitrejši avtomobil tega češkega proizvajalca doslej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.