Najhitrejši minister na svetu

Foto: Drayson Racing Technologies
Foto: Drayson Racing Technologies
Nekdanji britanski minister lord Paul Drayson je postavil nov hitrostni rekord za električna vozila v kategoriji do 1.000 kilogramov (vključno z voznikom). Vozil je izboljšani Le Mansov prototip dirkalnika Lola B12 69/EV.
Oglej si celoten članek

Podjetnik, ki je bil do leta 2010 v ekipi britanskih ministrov pod vodstvom Gordona Browna, je na dirkališču RAF Elvington v Yorkshiru drvel s hitrostjo 328,6 km/h, piše BBC. Pod prejšnji hitrostni rekord, 281,64 km/h iz leta 1974, se podpisuje Battery Box General Electric.

Lord Paul Dryson je po rekordnem dosežku dejal, da je bil cilj pokazati kolikšen je potencial električnih vozil in zagon napredku EV tehnologije. Dirkalnik je sicer izdelalo njegovo podjetje Drayson Racing Technologies, ki ga je ustanovil leta 2007 in ni edino, ki vidi prihodnost električnih dirkalnikov. Pred časom je svoj model, ki pa ni povsem električen, predstavil tudi Nissan, ki bo z dirkalnikom zoed RC prihodnje leto nastopil na slavni vztrajnostni dirki 24 ur Le Mansa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.