Vsak 12 Slovenec namerava kupiti električno vozilo

Foto: EPA
Foto: EPA
V prvih osmih mesecih za več kot dvakrat več polnjenj električnih vozil kot lani v celotnem letu.
Oglej si celoten članek

Iz Elektro Ljubljana so ob otvoritvi prve polnilnice za električne avtomobile v občini Radovljica razkrili podatke raziskave, v kateri so ugotovili, da je na cestah vse več električnih avtomobilov in da število polnitev tovrstnih avtomobilov na polnilnih postajah strmo raste. Tudi zato pospešeno nadaljujejo z izgradnjo polnilne infrastrukture, s katero so začeli leta 2010.

Foto: Elektro Ljubljana Iz najnovejših podatkov je razvidno, da se emobilnost tudi v Sloveniji povečuje.

Nakup zaradi cenovne dostopnosti

Iz najnovejših podatkov je razvidno, da se e-mobilnost tudi v Sloveniji povečuje. Na polnilnicah Gremo na elektriko je bilo letos že v prvih osmih mesecih za več kot dvakrat več polnjenj električnih vozil kot lani v celotnem letu. Po podatkih raziskave, ki so jo poleti opravili na vzorcu 850 anketirancev, 8,4 odstotkov anketiranih namerava kupiti električni avto v bližnji prihodnosti. Zanimiv je tudi podatek, da bi se 62 odstotkov tistih, ki bi se odločili za nakup, tako ravnali zaradi cenovne dostopnosti.

Primerjava km Kdaj električni avto s ceno ulovi dizla?

Pri Elektru Ljubljana so zaradi naraščanja e-mobilnosti prenovili tudi polnilnic in vzpostavili prvo aplikacijo za uporabo električnih polnilnic v Sloveniji Gremo na elektriko, ki jo soustvarjajo uporabniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:48 29. September 2017.

    Če bodo cenovno konkurenčna našim dohodkom takoj kupim!

  • 11:37 29. September 2017.

    Malo morgen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.