Naredili nevidni avtomobil

Nemški proizvajalec avtomobilov Mercedes-Benz je predstavil svoj najnovejši izum, nevidni avtomobil.
Oglej si celoten članek

Najnovejše F-Cell vozilo oziroma avtomobil s pogonom na gorivne celice so Mercedesovi inženirji zamaskirali s platnom, prekritim z LED-diodami, na drugi strani pa so mu vgradili canon 5D mark II kamero.

To, kar je kamera posnela na eni strani, je platno prikazalo na drugi strani. S tem je Mercedesov avtomobil v praksi na začudenje mimoidočih postal neviden.

Mercedes je želel s svojim eksperimentom ljudem predstaviti sporočilo, da je F-Cell z ničelno stopnjo emisij škodljivih plinov neviden, ko gre za onesnaževanje narave. Zgoraj smo priložili tudi videoposnetek eksperimenta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:13 13. Marec 2012.

    Uf, js bi bil tut z navadnim, vidnim zadovoljen ;)

  • 12:15 12. Marec 2012.

    Škoda da ne nardijo še nevidnega denarja, tega bi zdej najbolj rabili.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.