Nasvet profesionalne dirkačice, kako spočito preživeti dolgo vožnjo

Foto: Rebecca Jackson
Foto: Rebecca Jackson
Z nekaj triki bo tudi večurna vožnja za telo minila manj stresno.
Oglej si celoten članek

Človeška bitja nismo narejena za sedenje, vožnja v avtu pa je ena najbolj napornih tovrstnih oblik. Veliko ljudi na cilj pripotuje polomljenih. 

Če se odpravljate na dopust, si zapomnite nekaj nasvetov Rebecce Jackson. Med drugim je bila njena služba v preteklosti dirkanje v britanskem Porsche prvenstvu.

36-letnica na podlagi svojih izkušenj, ko je dolge ure preživljala v zelo neudobnem dirkalniku, pravi, da telovadba med odmori lahko bistveno omili zatrdelost in bolečine. Po njenih besedah je treba zavrteti gležnje in zapestja ter raztegniti mišice na nogah, trebuhu in hrbtišču. Pri tem si je mogoče pomagati tako, da se oprete na parkiran avto. 

Ne pozabite na kroženje z rameni, vratom in celo očmi. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:39 5. Avgust 2018.

    Najboljša rešitev za dolgo vožnjo je, da si udobno namestiš sedež. Potem pa nobena vožnja ne bo problem.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.