Ne morete več kupiti veyrona in huayre

Foto: Mondial-automobile.com
Foto: Mondial-automobile.com
Minule dni so se zaprla naročila za dva superšportna avtomobila, saj sta tako bugatti veyron kot pagani huayra uradno razprodana.
Oglej si celoten članek

Medtem ko je Bugatti za prodajo vseh 450 veyronov iz načrtovane proizvodnje potreboval deset let, se je pri Paganiju številka 100 napovedanih primerkov izsušila precej hitreje, v manj kot treh letih. 

Oba avtomobila v avtomobilskem svetu veljata za nekaj posebnega, ne le zaradi zmogljivostih temveč tudi zaradi dizajna in seveda cene. Bugatti veyron, sicer uradno najhitrejši serijski avtomobil na svetu, se je odvisno od izpeljanke in od morebitne "posebne serije" prodajal po ceni med 1,3 in 2 milijona evrov (brez davka), medtem ko je osnovna huayra lastnika za začetek stala 1,2 milijona evrov. Tu so potem seveda še astronomski stroški vzdrževanja obeh avtomobilov, zgolj štiri pnevmatike za veyrona stanejo skoraj 30.000 evrov, je poročal Mirror.

Foto: Pagani Pagani huayra Poslednjega prodanega veyrona bodo pri Bugattiju razstavili na svojem prostoru na Ženevskem avtosalonu, v pripravi pa je že njegov naslednik, a za zdaj družba v lasti koncerna Volkswagen še molči, ali bo nared že za razstavo prihodnje leto. Pagani bo sicer leta 2016 ponudil kupcem še brezstrešno različico huayre roadster. 

Medtem ko je zadnji veyron že izdelan, pa bodo poslednjo huayro šele spravili skupaj. 

Pagani huayra

Motor: 6,0 l, twin turbo V12 (Mercedes-AMG)
Moč: 730 KM in 1.000 Nm
Masa: 1.350 kg
Pospešek (0-96 km/h): 3,2 sekunde
Najvišja hitrost: 370 km/h
Cena: od 1,2 milijona €

Bugatti veyron (različica grand sport vitesse)

Motor: 8,0 l, quad turbo W16
Moč: 880 kW/1.200 KM in 1.500 Nm
Masa: 1.888 kg
Pospešek (0-100 km/h): 2,6 sekunde
Najvišja hitrost: 431 km/h (serijsko omejena na 415 km/h)
Cena: od 1,3 milijona €

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:37 16. Februar 2015.

    Nč bat ni problema. Jih ne bom kupil. :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.