Nemci si od vinjet obetajo vrtoglave številke

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V nemškem bundestagu se bodo prihodnji teden posvetili vprašanju spornih cestnin na nemških avtocestah. Na ministrstvu za promet so pred začetkom razprave razkrili, da naj bi s cestninami vsako leto zaslužili 700 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Nemški minister za promet Alexander Dobrindt računa, da bo 8,065 milijona tujih voznikov plačalo letno cestnino po povprečni ceni nekaj več kot 70 evrov. Še 15,8 milijona naj bi jih plačalo 10 evrov za 10-dnevno cestnino, kar bi letno naneslo skoraj 700 milijonov evrov. Stroški naj bi medtem znašali okoli 200 milijonov evrov.

Nemško ministrstvo za promet je sicer več mesecev zavračalo objavo izračunov, na podlagi katerih pripravlja predlog uvedb cestnin. Sedaj pa je razkrilo, da največ prihodkov pričakuje od voznikov, ki nemške avtoceste dnevno uporabljajo zaradi dela (360 milijonov evrov letno), voznikov na zasebnih vožnjah brez prenočitve (211 milijonov evrov) ter dopustnikov s prenočitvijo (83 milijonov evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.