Nemški avtomobili so vroče žemljice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nemški Volkswagen kljub krizi avtomobilskega trga na stari celini poroča o rekordih. Do konca septembra je po vsem svetu dobavil 6,8 milijona vozil, kar je 10,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani.
Oglej si celoten članek

Dobava osebnih vozil blagovne znamke Volkswagen se je do konca septembra povečala za 10,5 odstotka na skoraj 4,21 milijona. Še posebno dobro se je koncern odrezal v ZDA in Aziji, medtem ko je v zahodni Evropi prodaja upadla. Zahodnoevropski trg zaradi dolžniške krize v območju evra že več mesecev opaža padec.


"Problemi v Evropi se še posebno kažejo pri modelu Passat, po katerem povprašujejo predvsem poslovne stranke," je že prejšnji teden pojasnil predstavnik Volkswagna Bernd Osterloh.

Za letos kljub krizi ostajajo optimistični. "Koncern bo letos predvidoma prodal občutno več avtomobilov kot lani, res pa je, da jih bo nekoliko manj, kot smo pričakovali sprva," je povedal Osterloh. Lani so po vsem svetu prodali skoraj 8,4 milijona vozil.

O rekordu poroča tudi drugi nemški proizvajalec avtomobilov BMW. Septembra je po vsem svetu prodal 177.716 avtomobilov znamke BMW, Mini in Rolls-Royce, kar predstavlja 11,6-odstotno rast. V prvih devetih mesecih so prodali več kot 1,3 milijona vozil, kar je največ doslej v omenjenem obdobju, so danes sporočili iz družbe.

Dobro gre tudi nemškemu gigantu Daimler, ki je septembra prodal 132.606 osebnih vozil znamk Mercedes Benz, Smart in Maybach, kar predstavlja 2,4-odstotno rast. Med januarjem in septembrom so prodali okoli 1,04 milijona vozil, kar je 4,7 odstotka več kot v enakem obdobju lani in hkrati rekord.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.