Nesreča izrednega prevoza

Prevoz izrednega prevoza na cesti je kraljevska šoferska disciplina, ki jo zmorejo le najbolj izurjeni. Zato čudi, kako amatersko so se prevoza večdeset tonskega kosa jekla lotili v ZDA, sicer domovini tovornjakov.
Oglej si celoten članek

Na posnetku sprva vse "štima" prav po ameriško učinkovito: močan tovornjak, triosni podstavek za zadnji del dolgega kosa jekla, spremljevalna vozila ...

A pri enem od 90-stopinjskih zavojev, ki se ga je šofer tovornjaka sicer lotil razmeroma pri visoki hitrosti, se zadnji del tovora ni poravnal po željah, saj tri osi pač fiziko zavijanja razumejo drugače, kot denimo ena sama.

Spremljevalci voznika tudi niso opravili svojega dela, da bi prehitrega kolega ustavili prek radijske veze. Epilog je bil tako vsaj na pogled dokaj strašljiv, saj je padec nekaj desettonskega tovora vlačilec katapultiralo na bok kot peresce. Kako jo je odnesel voznik, od katerega bi tudi pričakovali več izkušenj z manevriranjem zadka, ni znano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:25 19. Julij 2014.

    Tovornjakar je bil lahko samo pijan al je pa že naravno od rijstva udarjen v glavo. Ne glede na to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.