Nesreča tudi s teslo model X, lastnik krivi avtopilota

Foto: Tesla
Foto: Tesla
Nedolgo zatem, ko so iz tesle Motors in Ameriške nacionalne agencije za varnost v prometu NHTSA objavili, da je v tesli model S z vključenim avtopilotom v prometni nesreči umrla ena oseba, je prišlo še do ene prometne nesreče. Tudi to naj bi, za zdaj še neuradno, povzočil avtopilot.
Oglej si celoten članek

Detroit Free Press piše, da je bil v prometni nesreči udeležen Albert Scaglione, znani lastnik in trgovec z umetninami. On in sopotnik sta preživela udarec tesle model X v zaščitno ogrado in prevračanje na streho.

Preiskava dogodka

V izjavi za policijo je lastnik vozila dejal, da je imel tik pred nesrečo vklopljenega avtopilota. Za sedaj ni nobenih dokazov, da je nesrečo povzročil avtopilot. Oglasili so se tudi iz Tesle Motors, kjer imajo vso potrebno telemetrijo, s katero bodo lahko potrdili, ali je njihova tehnologija zatajila.

Vsakič, ko se zgodi prometne nesreča vozila znamke Tesla Motors v podjetju nemudoma dobijo podatke o nesreči. Pri izdelovalcu električnih vozil pravijo, da se javijo prav vsakemu lastniku vozila vpletenemu v nesrečo in ga povprašajo o zdravstvenem stanju. Če se lastnik vozila ne odzove, smatrajo, da je poškodovan in o tem seznanijo reševalce, so nedavno pojasnili za spletno stran Electrek. Dogodek preiskuje Ameriška agencija za varnost v prometu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.