Nič več čakanja na zeleno

Foto: Žurnal24 Audi svojo najnovejšo tehnologijo že testira v praksi. (Foto: Audi)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Audi na cesti preizkuša svojo najnovejšo tehnologijo – Audi Travolution, ki ga bodo vgrajevali v naslednjo generacijo svojih modelov in bo izboljšal učinkovitost v prometu.
Oglej si celoten članek

Audi Travolution je car-to-traffic signalni komunikacijski sistem, ki povezuje semaforje in avtomobile. Kot rezultat naj bi vozniki manj časa preživeli v gnečah in s tem zmanjšali porabo goriva, zmanjšal pa se bo tudi izpust CO2 v ozračje.

Z uporabo LAN- in UMTS-omrežij so pri Audiju na testu povezali 15 vozil in 25 semaforjev. Sistem pošilja podatke na zaslon v avtomobilu, voznik pa prejema napotke, s kolikšno hitrostjo mora voziti, da bo na naslednjem semaforju ujel zeleno luč. Sistem vozniku sporoča tudi, koliko časa bo prižgana rdeč luč na semaforju. Pri Audiju so izračunali, da naj bi, če bodo sistem uveljavili v Nemčiji, izpust CO2 v ozračje na letni ravni znižali za 15 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.