Nič več polnjenja tlaka v pnevmatikah

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tehnologija Air Maintenance, ki jo je na avtosalonu v Ženevi predstavil Goodyear, bo omogočala, da voznikom ne bo več treba skrbeti za pravilen tlak v pnevmatikah.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki gumarskega velikana z uvedbo nove tehnologije napovedujejo korak naprej v varnosti na cestah, saj skoraj polovica voznikov in voznic ne preverja pravilnega tlaka v pnevmatikah, s tem pa tvega svoje in življenja drugih udeležencev v prometu.

Tehnologija deluje s podporo čipa, ki je vgrajen v steno pnevmatike, ta pa beleži vse pomembne parametre. V primeru, da je s pnevmatiko karkoli narobe, to sporoči vozniku prek računalnika v avtomobilu. Nova tehnologija bo bistveno vplivala tudi na porabo goriva, saj je znano, da lahko z nepravilnim tlakom v pnevmatikah porabo goriva dvignemo za več kot tri odstotke, ustrezno je večji tudi izpust škodljivih emisij CO2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:53 13. Junij 2012.

    ...ne preverja pravilnega tlaka v pnevmatikah, s tem pa tvega svoje in življenja drugih udeležencev v prometu.<br /><br />-to pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.