"Nikar se ne vozite z vašim BMW M5"

Foto: BMW
Foto: BMW
BMW je v ZDA vpoklical vse aktualne modele M5 in M6 zaradi napake na črpalki za olje, ki se lahko konča s težkimi poškodbami motorja. Vsem lastnikom ameriška izpostava bavarske znamke polaga na srce: Nikar se ne vozite s svojim avtom. Kaj je z evropskimi superstroji, še ni jasno.
Oglej si celoten članek

Skupno število vpoklicanih vozil M5 in M6 (kupe in kabrio) aktualnega modelskega leta 2013 je 1.177 vozil, od tega jih je 417 že v rokah ameriških lastnikov, preostali pa so še na parkiriščih BMW-jevih trgovcev.

Kot poroča Edmunds, je težava pri oljni črpalki, pri kateri so zaznali veliko možnost, da ji "povsem iznenada" popusti tesnilo. Če bi se to zgodilo, bi lahko nadaljnja vožnja avtomobila naredila težko popravljivo škodo pri njegovem 4,4-litrskem V8 turbo motorju, ki sicer zmore impresivnih 412 kilovatov moči.

Nemški spletni portali o zaustavitvi dobav in vpoklicu v Evropi za zdaj ne poročajo, medtem ko uradno pojasnilo slovenskega predstavništva BMW še pričakujemo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:20 6. Oktober 2012.

    Ja kar lepa čreda pod motornim pokrovom

  • 14:50 27. September 2012.

    412 kW / 0,736 = 559 KM ! ;)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.