"Nikoli več pijan za volan"

Foto: Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Foto: Nik Rovan Fotografija je simbolična.
"Na zelo vroč dan sem, brez, da bi prej jedel, popil tri steklenice piva. Takoj po zadnjem požirku sem se vsedel v avtomobil, kmalu zatem pa so me ustavili policisti. Naslednjih nekaj ur sem preživel na policiji," nam je zaupal bralec, ki nam je zagotovil, da je bila to, kar je sledilo, dobra šola in da tega ne bo ponovil.
Oglej si celoten članek

"Nikoli več ne bom pil alkohola in vozil", nam je zaupal bralec, ki je v nadaljevanju pojasnil, kaj vse čaka tisega voznika, pri katerem policisti pri preverjanju zaznajo močno prekoračeno mejo alkohola v krvi.

"Policist, ki me je ustavil, mi je izdal potrdilo o kazni. Zapisal je, da nisem sposoben za nadaljno vožnjo. Glede na to, da je alkotester pokazal 0,8 grama alkohola v krvi, mi je na mestu izdal sklep o pridržanju in tudi uradni zaznamek o pridržanju," pojasnjuje bralec, ki je naslednjih šest ur preživel na "hladnem" na policijski postaji. "Ni minilo hitro, na koncu sem jo odnesel še dobro, saj bi me lahko pridržali za 24 ur," dodaja.

Delavnice in visoki stroški

Pravi glavobol je sledil šele v naslednjih dneh. "V osmih dneh sem prejel sklep za odvzem vozniškega dovoljenja, s pojasnilom o kazni, zakaj sem bil kaznovan," nadaljni postopek pojasnjuje bralec, za katerega je vozniški izpit življenskega pomena, saj obvezen za delo, katerega opravlja v službi. "Prav zato sem se hitro prijavil na zdravniški pregled in uredil papirje za predlog za predčasno vrnitev vozniškega dovoljenja. Prošnjo sem napisal in oddal takoj, še preden sem dobil vabilo na sojenje, ki sem ga čakal mesec in pol. Ves ta čas sem bil brez vozniškega izpita. Nato je sledila sodba v imenu ljudstva, kjer so na srečo, tudi zato, ker predhodno nisem bil kaznovan, odobrili, da sem pogojno izpit za mesec dni dobil nazaj. Zato pa mora biti izpolnjeno veliko pogojev, od obvezne edukacijske delavnice, do predavanj o vplivu alkohola, njegovih posledicah, ... Vse to veliko stane, skupaj s kaznijo, stroški odvetnika in stroški postopkov, ki sem jih moral narediti, me je stalo več kot 1.500 evrov," dodaja bralec, ki
je po opravljenih delavnicah dobil pozitivno ugoditev sodišča njegovi prošnji. Vozniški izpit je dobil pogojno nazaj za 14 mesecev, v tem času pa voznik ne sme narediti niti enega večjega prekrška. Če sodišče njegovi prošnji ne bi ugodilo, bi moral vozniški izpit opravljati še enkrat.

"To je bila dobra šola. Napake nikoli več ne bom ponovil," tudi, zato, ker bi se lahko zgodba končala slabše, s prometno nesrečo, je zaključil bralec. Na žalost pa je na slovenskih cestah divjakov veliko. Mnogim od njih ne bi pomagal niti zapor, o čemer si lahko preberete v članku tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 12:09 27. Avgust 2013.

    Zelo je odvisno od tega ali kaj ješ pa od konstitucije pa od tega ali počasi žuliš svojo pivičko ali …

  • 12:08 27. Avgust 2013.

    Ja jaz sem enkrat tudi popil eno pivo, pred tem in po tem pa tudi jedel. Alkotest je, ne boste …

  • 09:36 25. Avgust 2013.

    Mislim da je to pravljica za lahko noč, katero so si izmislili v ministrstvu da bi ustrahovali voznike. Za tri …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.