Niti oblačka dima

Foto: Žurnal24 fluence Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Kangoo Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Renault dela hitre korake na področju električnih vozil. Lani še koncepta, zdaj že realnost – kangoo Z.E. in fluence Z.E.
Oglej si celoten članek

Limuzina na osnovi megana fluence bo na prodaj prvo polovico prihodnjega leta, izdelovali pa ga bodo v turški Bursi, saj s tamkajšnjih trakov prihaja že običajni fluence. Fluence Z.E. bo poganjal motor s 70 kW in 226 Nm navora. Najvišlja hitrost je omejena na 135 km/h (za avtocestne omejitve dovolj), doseg z enim polnjenjem litijevih baterij pa je okoli 160 kilometrov.

Nekoliko večji od originala
Navzven je fluence Z.E. dokaj podoben izvirniku, le za 13 centimetrov daljši je, saj prostor za baterije terja svoj dolg. Prtljažnika ostane še za 300 litrov, na avtomobil pa so nameščene tudi nizkokotalne pnevmatike. Baterija se sicer polni s priklopom na javno omrežje prek običajne vtičnice, temu primerno polnjenje traja šest do osem ur, če pa ga neučakani priključimo na visokonapetostni postaji, moramo čakati le 30 minut. Fluence Z.E. bo prilagojen tudi za hitro menjavo akumulatorja na posebnih postajah po sistemu QuickDrop, tako da bo lastnik v teoriji dejansko v nekaj minutah lahko nadaljeval vožnjo.

Foto: Žurnal24

 

Kangoo ohranja uporabnost
Tudi kangoo Z.E., ki je bil drugi Renaultov električni koncept v Parizu pred dobrim letom in pol, postaja realnost. Ostaja praktično enakih mer, tudi masa je primerljiva originalu. Poganjal ga bo električni motor s 44 kW in 226 Nm navora. Končna hitrost in doseg se bosta prav tako gibala okoli 130 km/h oziroma 160 kilometrov. Dodatni tovor lahko tehta do 680 kilogramov.

Cene za brezdimna fluenca in kangooja ostajajo še skrivnost, bolj kot njuna tržna uspešnost pa je v ospredju gotovo tipanje pripravljenosti "terena" za naslednje električne avtomobile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.