No, to pa ni lepa vest glede ibize

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pri Seatu (ali morda raje pri Volkswagnu?) so sklenili, da ne bodo izdelali športne različice ibize cupra.
Oglej si celoten članek

Pri Seatu menijo, da je 1,5-litrski bencinar s 110 kW moči (150 KM) povsem dovolj za športno vožnjo ibize, medtem ko oprema FR poskrbi za nekaj dirkaške šminke. 

Španski proizvajalec odločitev utemeljuje tudi s podatkom, da je na trgu vse manj zanimanja za športne modele. Kar je gotovo res, a po drugi strani gre pri najzmogljivejših različicah za "halo avto", ki vzpodbuja pozitivno mnenje do posameznega modela in celotne znamke, kar zagovarjajo recimo pri Renaultu (clio RS), Fordu (fiesta ST) in Peugeotu (208 GTI).

Foto: Gregor Prebil Seat ibiza

Seat ibiza v prihodnje ne bo več na voljo niti kot dvovratni coupe niti kot karavanski ST. Bo pa prihodnje leto po zgledu bodočega pola dobila digitalizirano instrumentalno ploščo, pa tudi motor na metan.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.