Nov veter na slovenskih cestah

Foto: Žurnal24 Wind je na voljo z dvema bencinskim motorjema, dvema nivojema opreme in v petih Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V začetku tedna se je uradno začela prodaja Renault winda, ki ga izdelujejo v Revozu v Novem mestu. Slovenci in Angleži smo prvi, ki ga lahko kupimo, ostala Evropa pride na vrsto jeseni.
Oglej si celoten članek
Pri Renaultu menijo, da je tipičen kupec winda nekdo, ki želi avto, ki odstopa, je drugačen in ima mikavno obliko podkrepljeno z zmogljivim motorjem.

Od ponedeljka lahko novega Renault winda – dvosedežnega kupe roadsterja – že vidite na slovenskih cestah, vendar le, če boste imeli srečo. Načrt prodaje za letošnje leto je namreč le 50 vozil, vzrok za to pa je pozen start prodaje, saj se sezona kabrioletov začenja spomladi.

O windu smo vse napisali že po mednarodni predstavitvi, ki si jo lahko preberete tukaj.

Renault ob začetku prodaje kupcem winda podarja kromirane dodatke, ogledala v posebni črni barvi in avtomobilske predpražnike.

Če na kratko povzamemo, je osnovni motor 1,2-litrski TCe s turbopolnilnikom in 74 kW/100 KM (152 NM) ter začetno ceno 16.990 evrov. Motor je razmeroma tih in elastičen in bo zadovoljil večino kupcev. Ne pa tudi tistih, ki si želijo, da avtomobil vleče že v nižjih vrtljajih. Slednji si bodo raje omislili močnejši 1,6-litrski atmosferski motor prevzet iz twinga RS, ki razvija 98 kW/133 KM (160 Nm navora). Močnejši agregat postreže z glasnejšo in bolj grobo zvočno kuliso ter veliko boljšim pospeškom in voznimi sposobnostmi in tudi ceno, ki se začne pri 19.490 evrih. Winda še niso preizkusili na testih varnosti EuroNcap, pri Renaultu pa pričakujejo, da bo prejel štiri zvezdice za varnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.