Nova captiva že v Parizu

Foto: Žurnal24 Nova captiva prihaja s svežo, športno zunanjosto in izpopolnjeno notranjostjo, v
Chevrolet bo na avtomobilskem salonu v Parizu predstavil prenovljeno različico svojega SUV modela captiva, ki je po novem bolj športna, kupcem pa bo na voljo več motornih različic.
Oglej si celoten članek

Nova captiva se ponaša z novo obliko sprednjega dela, s številnimi izpopolnitvami notranjosti ter z novimi motorji in menjalniki. Gre za čistokrvno športno terensko vozilo z dinamično obliko in elektronsko krmiljenim pogonom na vseh štiri kolesih, ki moč razporeja po potrebi. Captiva ohranja trivrstno razporeditev sedežev, na katerih se lahko pelje do sedem potnikov.

Od začetka prodaje leta 2006 je prišel čas za nekatere spremembe, kot so preoblikovan pokrov motorja z ostrimi potezami, nova, večja dvodelna maska hladilnika s Chevroletovim znakom ter v prizmo oblikovani žarometi in vgrajeni smerniki na zunanji strani ogledal. Stranski prezračevalni reži, ki sta speljani ob sprednjih blatnikih, sta odslej oblikovani z ostrejšim kotom, ki poudarja športni značaj, medtem ko je od sprednjih stebričkov ohranila profil z značilno elegantno in dvigajočo se ramensko linijo. Captivino karoserijo poudarja tudi ponudba barv zunanjosti in poudarjeni blatniki za 17- do 19-palčna kolesa.

Tudi pod pokrovom motorja je veliko novosti, saj so na voljo štirje različni agregati, ki so standardno opremljeni s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom. Nova ponudba motorjev, ki jo sestavljajo dva bencinska (2,4 l in 3,0 l) in dve različici turbodizelskega motorja (2,2 l), ima vgrajen bogat nabor najsodobnejše tehnologije, ki zagotavlja ravnovesje med zmogljivostjo in varčnostjo. Z uvedbo novega trilitrskega bencinskega motorja V6 z 258 KM, neposrednim vbrizgavanjem in prilagodljivim krmiljenjem ventilov je captiva druga najmočnejša v razredu športno-terenskih vozil, medtem ko bosta novi različici 2,2-litrskega turbodizelskega motorja s skupnim vodom na voljo s 163 oziroma 184 konjskimi močmi. Novo ponudbo zaokroža 2,4-litrski bencinski motor z dvojno odmično gredjo v glavi motorja in prilagodljivim krmiljenjem ventilov, ki ustvari 171 KM. Tako 2,2-litrski dizelski kot tudi 2,4-litrski bencinski motor sta na voljo s sprednjim ali štirikolesnim pogonskim sklopom.

Podvozje je izpopolnjeno tako, da dodatno poudarja dinamičnost vozila, odzivanje v zavojih, stabilnost in udobje pri vožnji. S standardno vgrajenim elektronskim nadzorom stabilnosti vozila (ESC), nadzorom zdrsa pogonskih koles (TCS) in sistemom pomoči pri zaviranju (BAS) ter s sprednjimi, bočnimi in stranskimi zračnimi blazinami captiva zagotavlja, da je tudi raven varnosti visoka.



Notranjost je zračna in prostorna, kupci pa bodo imeli možnost izbiranja med petimi ali sedmimi sedeži. Posodobljena notranjost se ponaša z novo obliko in materiali okrasnih oblog, vključno z novimi tkanimi sedežnimi oblogami in okraski. Oblikovalci so izkoristili nekatere podrobnosti, ki krasijo tudi druge nove Chevroletove modele, na primer ledeno modro osvetlitev ozadja in zaokroženost sprednjega dela kabine, ki se steka v voznikova in sovoznikova vrata in ustvarja vtis dvojne kabine. Novinec je opremljen s sistemom za pomoč pri speljevanju na strmini (HSA), ki preprečuje drsenje navzdol po klancu, in z električno parkirno zavoro, ki je odstopila prostor predalom v sredinski konzoli, vključno z dvema držaloma za litrske posode.

Novi zvočni sistem je opremljen z vhodom za zunanje zvočne vire Aux-in, z USB-priključkom in funkcijo Bluetooth. Captivo je mogoče naročiti z navigacijskim sistemom z zaslonom na dotik in z vzvratno kamero za pomoč pri parkiranju. V Evropi bo naprodaj spomladi 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.