Nova corvetta izdihnila po 10 kilometrih

Foto: zrace2
Foto: zrace2
Slaba reklama za vzdržljivost. Lastniku povsem nove športne corvette Z06 je razgnalo motor že po 10 kilometrih na števcu.
Oglej si celoten članek

"Avto je imel na merilniku šest milj, sam pa nisem od prodajalca naredil še niti cele milje, ko je začel ropotati in je umrl še preden sem lahko ustavil," je zapisal član CorvetteForum.com z nadimkom ZRace2. 

6,2-litrski turbomotor je po poročanju omenjene strani dobesedno razgnalo, saj so pod motornim pokrovom našli dele motornega bloka in bata. 

Foto: zrace2 Corvette ZRace2 je še posebej razočaran, saj je corvette "vozil vse življenje" in ni mogel verjeti, kaj se mu je zgodilo. Vendar pa je celotno (kratko) pot od salona do tragičnega konca dokumentiral s fotografijami, tako da predstavnikom General Motorsa po medijskih objavah ni preostalo drugega, kot da se resno lotijo iskanja vzrokov, še posebej, ker je ob tem znova vrnil v spomin dogodek, ko je še nekemu drugemu lastniku pred meseci na podoben način že razpadel enak motor. Njegov avto je imel prevoženih nekaj več kot 1.000 kilometrih.

Doslej corvette, ki so jo v zdajšnji generaciji pričeli prodajati lani, še ni imela večjih znanih napak, je pa še posebej onkraj luže zelo zaželjen stroj. Kako tudi ne, ko pa v takšni motorni izvedenki zmore kar 485 kW (650 KM) moči, kar je dovolj, da od 0 do 100 km/h pospeši v dobrih treh sekundah. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:09 23. Junij 2015.

    Sej VW,AUDI,BMW ni dosti boljš,polom je BMW 530 diesel,ki ma tolk napak,da je še Yugo zmagovalec v kakovosti izdelave!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.