Nova generacija baterij

Foto: Žurnal24 Prva vozila opremljena z novo generacijo baterij naj bi bila pripravljena šele o
Pri Toyoti so razkrili, da razvijajo novo generacijo baterij polnjenih z magnezij-žveplom, ki bodo omogočile shranjevanje dvakratne energije v primerjavi z aktualnimi litij-ionskimi baterijami.
Oglej si celoten članek

Toyota, proizvajalec z največ prodanimi hibridnimi avtomobili na svetu, je objavila, da bodo omenjene baterije uporabljali za pogon električnih in hibridnih avtomobilov, ter za razne elektronske naprave, od mobilnih telefonov, fotoaparatov, prenosnih računalnikov do kamer.

Nove magnezij-žveplove baterije razvija Toyotin tehnološki center v u Ann Arborju v Michiganu. Jeffrey Makarewicz, inženir zadolžen za razvoj nove generacije baterij je dejal, da so litij-ionske baterije, ki imajo pri idealnih pogojih kapaciteto 2.000 kWh, še vedno prešibke, da bi bili električni avtomobili na trgu konkurenčni avtomobilom s pogonom na bencin in nafto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.