Nova honda civic

Foto: Honda
Foto: Honda
Honda bo na avtosalonu v Frankfurtu pokazala povsem novi model civica, že deveto generacijo popularnega hatchbacka po vrsti. Novinec bo naprodaj v začetku leta 2012, proizvajali pa ga bodo v Veliki Britaniji.
Oglej si celoten članek

Za novi civic, narejen posebej za Evropo, je to že deveta generacija. Prva je bila naprodaj že leta 1972, do danes pa se je predstavil kot model, ki narekuje oblikovalske smernice v C-razredu vozil.

Novinec je bil narejen v skladu s potrebami evropskih voznikov, ki si ga bodo lahko kupili v različici s petimi vrati. Motorji, ki bodo na voljo, bodo bencinska i-VTEC 1,4 in 1,8 ter izboljšani dizelski 2,2-litrski i-DTEC motor, ki skupaj z boljšo aerodinamiko izpušča 110 g/km CO2.

Temeljita analiza zmogljivosti motorja je doprinesla k številnim izboljšavam. Pretok olja skozi motor je bil temeljito nadzorovan. S tem se je zmanjšala izguba v kroženju, prav tako pa so izboljšani sestavni deli za zmanjšanje trenja v gibljivih delih. Vsi modeli so opremljeni z ročnim menjalnikom, ki je izboljšan s tehnologijo "start-stop", ki dosega zmanjšanje za 5g/km emisij CO2.

Posebna pozornost je bila namenjena vsem vidikom oblikovanja novega civica – s poudarkom na izboljšanju aerodinamike z obsežnimi testiranji v vetrovni komori. S tem so še dodatno pripomogli k zmanjšanju upora in izboljšani stabilnosti pri visokih hitrostih.

"Da bi dosegli nizko vrednost CO2 emisij, je bilo potrebno optimizirati vozilo kot celoto," pravi Katsushi Watanabe, vodja razvoja za motorje. "Zelo smo ponosni na vrednost CO2 emisij, ki smo jih dosegli, ampak to ni bil naš edini cilj. Hoteli smo doseči odlične vozne lastnosti – nizko porabo in okolju prijazno vozilo, ki ga bo veselje in užitek voziti."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.