Nova škodina limuzina - rapid

Foto: Škoda
Foto: Škoda
Škoda po citigu nadaljuje z modelsko ofenzivo in predstavlja limuzino rapid, ki v ponudbi zapolnjuje vrzel med modeloma fabia in octavia. Premirno jo bodo javnosti razkrili na avtosalonu v Parizu, v Evropi pa bo naprodaj že to jesen.
Oglej si celoten članek

Škoda rapid v dolžino meri 4,48 metra, v širino pa 1,7 metra. "S tem modelom postavljamo nova merila v segmentu kompaktnih limuzin: Škoda rapid je prostoren, eleganten in hkrati cenovno dostopen avto za vso družino. Prepriča s pametnimi rešitvam, najsodobnejšo tehnologijo in izjemno gospodarnostjo. Skratka: je avto, ki omogoča mobilnost na prijeten, cenovno ugoden in okolju prijazen način. Pravi avto ob pravem času," je dejal predsednik uprave družbe ŠKODA prof. dr. h.c. Winfried Vahland.

Rapid zapolnjuje vrzel v modelski paleti med modela fabia in octavia, s čimer se uvršča v številčno močni segment kompaktnih vozil. Ta segment danes v svetovnem merilu predstavlja približno 36 odstotkov avtomobilskega trga. Več kot 42 odstotkov vozil tega segmenta je limuzin. Poznavalci ocenjujejo, da se bo prodaja vozil tega tipa do leta 2020 povečala za približno 50 odstotkov.

Foto: Škoda Škoda rapid Rapid je prvo serijsko vozilo znamke Škoda, ki v celoti sledi novi oblikovalski filozofiji. "Ta avto pošilja jasno sporočilo: prečiščen, svež, emocionalen," poudarja dr. Dr. Eckhard Scholz, ki je kot član uprave pristojen za tehnični razvoj.

Prečiščene površine in ostre linije ustvarjajo celostno podobo. Novi logotip je nameščen na zaobljenem zaključku pokrova motornega prostora. Mreža hladilnika ima kromiran okvir in navpične lamele. Ob mreži hladilnika sta v obliki listov deteljice razporejeni enoti žarometov. Kupcem bo na voljo pet bencinskih in dva dizelka motorja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.