Nova tehnologija za zaščito avtomobila proti kraji

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Londonski policisti uporabljajo najnovejše sredstvo za zaščito vozil.
Oglej si celoten članek

Sistem lopova poškropi z nevidno barvo, ki se sveti pod ultravijolično svetlobo.

Tako so londonski policisti prijeli 28-letnega Yafeta Askalo, ki je vdrl v avtomobil in iz njega ukradel različne predmete, med njimi prenosni računalnik. Ker je bil avtomobil opremljen s sprejem, so policisti storilca z lahkoto prepoznali.

Sprej se imenuje smartwater in vsebuje barvo, ki je vidna le pod ultravijolično svetlobo. Sistem ima dvojno funkcijo: tatu poškropi z barvo, hkrati pa policijo obvesti o kraji. Askale je krajo zanikal, ko pa so nanj posvetili z ultravijolično svetlobo, je bilo takoj jasno, da je kriv.

Policisti so na spletu objavili fotografijo tatu, ob tem pa zapisali, da so ga zaradi trika hitro našli in pripeljali pred sodišče. "To je nova strategija zmanjševanja kriminala in učinkovito orožje, s katerim se bomo borili proti tistim, ki kradejo," so povedali pri policiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.