Novi aygo bo zelo športen

Foto: Toyota Toyota aygo Foto: Toyota Toyota aygo Foto: Toyota Toyota aygo Foto: Toyota Toyota aygo
Letošnja bera novih malih mestnih malčkov bo bogata – trojček citroën C1, peugeot 108 in toyota aygo je z uradno predstavitvijo slednjega na spletu popoln.
Oglej si celoten članek

Peugeot 108, citroën C1 in toyota aygo je trojček avtomobilov, narejen po podobnem receptu. Gre za sodelovanje francoskega PSA in japonske Toyote, njihova proizvodnja pa poteka v podjetju TPCA na Češkem.

Tako kot francoska bratca je tudi aygo II bistveno spremenjen v primerjavi s predhodnikom. Zunanje mere so večje, znotraj je bolj zračen, prtljažnik je večji, boljši so materiali, več je varnostne opreme.

Nos vozila je pri vseh treh povsem samosvoj, zadek je bolj podoben, a so jih znali ločiti s posameznimi detajli, kot so oblika in grafika luči ter oblika odbijača.

Trojček si bo delil tudi motorizacijo, vključno s toyotinim 1,0-litrskim trivaljnikom s 50 kilovati moči (68 KM) in petstopenjskim ročnim menjalnikom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.