Novi VW polo z največjim zaslonom med malimi vozili

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Novi Volkswagen polo bo na prodaj leta 2017. Znani so prvi podatki o novi generaciji kompaktnega vozila B razreda, ki bo večji, prostornejši, s poudarkom na novih tehnologijah povezljivosti. Zelo verjetno bo dobil tudi digitalne merilnike.
Oglej si celoten članek

Po pisanju britanskega AutoExpress bo VW polo prvi avtomobil izdelan na najmanjši različici MQB platforme z imenom A0, s čimer bodo izboljšali kakovost in znižali stroške proizvodnje.

Inženirji so se osredotočili na povečanje zadnjega dela kabine, torej udobnejšemu sedenju v drugi sedežni vrsti in prostornejšemu prtljažniku. Avto naj bi bil zato konkretno večji. V dolžino naj bi meril okoli štiri metre, in bil prostornejši - medosje bodo iz zdajšnjih 2,47 metra raztegnili na 2,56 metra.

Kot v Audiju

Pri Autoexpressu izspostavljajo preskok v kakovosti vgrajenih materialov in tehnologij. Novi polo bo imel vgrajen zabavno-informacijski sistem z barvnim ekranom na dotik, ki naj bi meril 9,5-palca, kar je največ med konkurenti. Govvori se tudi, da naj bi najbolje opremljeni model dobil digitalne merilnike, ki smo jih naprej spoznali v audijih, pa tudi v passatu. Podpiral bo povezavo s sistemoma Apple CarPlay in Android Auto.

Motorno ponudbo bodo večinsko sestavljali majhni turbo motorji, začenši z izboljšano različico 1,0-litrskega trivalnega atmosferskega bencinskega motorja z 55 kilovatov moči (75 KM). 1,0-litrski motor bo na voljo tudi v kombinaciji s turbino in močjo 73 kilovatov (100 KM) in 85 kilovatov (115 KM).

Namesto 1,4-litrskega bencinskega in 1,6-litrskega dizelskega motorja bosta na voljo 1,5-litrska motorja. Bencinski bo na izbiro v dveh različicah, z 103 kilovatov moči (140 KM) in 118 kilovatov moči (160 KM). Na dizelski strani bodo tri različice novega motorja z močjo 66 kilovatov (90 KM), 81 kilovatov (110 KM) in 96 kilovatov (130 KM). Zaenkrat se o hibridni različici še ne govori. Standarden bo šeststopenjski ročni menjalnik, v ponudbi pa se pričakuje tudi sedemstopenjski DSG dvosklopčni menjalnik.

Kasneje naj bi Volkswagen ponudil še SUV različico, ki so jo najavili s konceptnim vozilom t-cross breeze. Sledil naj bi še kabriolet na osnovi pola z mehko zložljivo streho.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:41 9. Julij 2016.

    Butec, glej zaslon doma in ne na cesti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.