Novo vozilo ameriške mornarice

Foto: Boeing photo
Foto: Boeing photo
Phantom badger je novo borbeno vozilo ameriške mornarice. 240 konjskih moči se prenaša na vsa štiri kolesa, najvišja hitrost je 128 kilometrov na uro.
Oglej si celoten članek

Novo vojaško vozilo na pogled spominja na skrčenega hummerja, a je oblikovano tako, da ga lahko natovorijo v različne vrste letal, piše Wired, ki ga po velikosti primerja z minijem. Helikopter CH-47 chinook ali tovorno letalo C-130 lahko naenkrat prepeljeta dva badgera, v letalo C-17 pa jih naenkrat spravijo kar devet.

Foto: Boeing photo Phantom badger

Vozilo je bilo izdelano v sodelovanju s podjetjem Motorsport Innovations, ki je sodelovalo tudi pri  razvoju Boeing Phantom Worksa, varnostno-obrambnega dela Boeinga, podjetja, ki je znano po izdelavi potniških letal. Vozilo je opremljeno s 50-kalibrsko strojnico in samodejnim metalcem granat, ki je pričvrščen na okle na zadnjem delu vozila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.