Novost: V avtomobilih bo to po novem del obvezne opreme

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nov del obvezne opreme morajo imeti tako avtomobili, tovornjaki kot avtobusi.
Oglej si celoten članek

V Nemčiji bo seznam obvezne opreme v avtomobilih, tovornjakih in avtobusih od letos daljši. Del prve pomoči bosta morali po novem biti tudi dve kirurški maski. Pravilo bo veljalo tudi po koncu pandemije. 

Pogovori o tem so v Nemčiji potekali dlje časa. Čeprav so mnogi menili, da gre za pretiravanje, se je pristojno ministrstvo odločilo vztrajati pri tem. 

Kdor v avtomobilu tako ne bo imel tudi dveh kirurških mask, bo v prekršku in ga bodo lahko zaradi tega oglobili. Kakšna bo zagrožena kazen, še ni znano, prav tako kot tudi ne točen datum uveljavitve spremembe. 

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 13:01 4. Januar 2022.

    Zakaj le kirurške, če so tam obvezne FFP2??? Sicer pa ne bi bilo slabo kar FFP3 s katerimi se lahko …

  • 10:27 4. Januar 2022.

    Ja. pa še komplet injekcije in rezervnih igel..

  • 10:06 4. Januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.