Nürburgring bo spet odpravil omejitev hitrosti

Foto: EPA
Foto: EPA
Vendarle dobra novica z dirkiališča Nürburgring. Uprava se je odločila, da prihodnje leto ne bo več omejevala najvišje dovoljene hitrosti. Vendar to ne bo zastonj ...
Oglej si celoten članek

Tako ljubitelje enega najbolj markantnih dirkališč na svetu, na katerem lahko vsako preizkusi svoje vozniške sposobnosti, kot tudi proizvajalce, ki so progo Nordschleife jemali za enega najpomembnejših kriterijev, kako hiter je njihov izdelek, je pred tedni presenetila vest o vzpostavitvi najvišjih dovoljenih hitrosti na progi. Tudi na najhitrejših odsekih so se morali vozniki držati omejitev 200 km/h. S tem se je tudi zaključilo izredno prestižno lovljenje časovnih rekordov.

V sporočilu za javnost je sedaj vodstvo napovedalo, da bo s pričetkom sezone 2016,  najverjetneje marca, spet odpravilo omejitev. 

A za to bodo potrebne žrtve. Pred tem bodo nekatere najnevarnejše odseke bistveno popravili, dodali nove zaščitne ograje, izginilo pa bodo tudi pet zloglasnih grbin na območju 500 metrov proge z imenom Flugplatz, kjer je prišlo pred nekaj meseci med eno od dirk do tragedije, ko je avto na njih dvignilo, da je treščil med gledalce in enega ubil.

Skupno je za predelavo predvidenih 16 mest na 20,6 kilometra dolgi progi, zaradi česar nekateri zunanji ljubitelji proge že tudi zmajujejo z glavo. 

Vsi dosedanji doseženi rekordi bržkone po prenovi ne bodo več relevantni. Kot je znano, za najhitrejši serijski avto, ki je obkrožil progo "Zelenega pekla," velja porsche 918 spyder, ki je leta 2013 potreboval 6 minut in 57 ekund. Le dve sekundi počasnejši je bil maja letos lamborghini aventador SV. Bistveno izboljšanje najboljšega časa so tik pred uvedbo omejitev napovedovali pri Koenigseggu z njihovim hiperavtom one:1, ki naj bi na odsekih proge zlahka presegal hitrosti nad 300 km/h.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.