Odpoklicujeta še Francoza

Foto: Žurnal24 V češki tovarni hkrati proizvajajo modele toyota aygo, citroën C1 in peugeot 107
Nevarna stopalka. Poleg Toyote odpoklicujeta še Peugeot in Citroën. Koliko vpoklicov bo pri nas, še ni znano.
Oglej si celoten članek

Zaradi napake, ki naj bi povzročila 19 smrti, poleg Toyote odpoklicujeta Peugeot in Citroën. Gre za avtomobila, proizvedena v češki tovarni, ki hkrati z obema modeloma proizvaja še toyoto aygo. Vsi trije avtomobili so po tehničnih značilnostih namreč enaki.

Odpoklican tudi jazz

Honda. Po svetu je odpoklicala 650 tisoč modelov jazz, in sicer zaradi napake na stikalu za odpiranje okna. To naj bi v Južnoafriški republiki povzročilo požar, zaradi katerega je umrla dveletna deklica.

Primeri tudi v Evropi
Toyota je zaradi napake na pedalu za plin pred tremi dnevi v Evropi napovedala odpoklic 1,8 milijona vozil. Gre za modele aygo, iQ, yaris, auris, corolla, verso, avensis in RAV4, proizvedene po letu 2005. Po pisanju britanskega Timesa je bilo v Evropi namreč 26 primerov zatikanja pedalov, kar vodi v neželeno pospeševanje avtomobila. Katera vozila bodo odpoklicana v Sloveniji, še ni znano. Napako na pedalu in odpoklic pa bo obravnaval tudi predstavniški dom ZDA. Zaradi napake naj bi v zadnjem desetletju v ZDA namreč umrlo kar 19 ljudi. Odbor bo preveril, ali je Toyota naredila vse za varnost ameriških kupcev. Stopalke za plin je sicer proizvajal ameriški podizvajalec.

Odpoklicev več kot prodaj
Toyota je zaradi težav s pospeševanjem odpoklicala osem milijonov avtomobilov, kar je več, kolikor jih je po svetu prodala v celem lanskem letu. Delnice podjetja so od napovedi novih umikov prejšnji teden padle za 17 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.