Odsevna telesa za varne pešce

Foto: Žurnal24
Od danes do konca januarja bo potekal prvi del akcije Pešec, v okviru katere bodo poskušali izboljšati varnost ene izmed najbolj ranljivih skupin v prometu.
Oglej si celoten članek

Lokalne skupnosti bodo v regijah, kjer je varnost pešcev najbolj ogrožena, te opremile z ustreznimi odsevnimi telesi. Vodja sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Bojan Žlender je izpostavil pomen uporabe kresničk, odsevnih trakov ali lučk. Voznik namreč zunaj naselja v temi in pri hitrosti 90 kilometrov na uro zagleda pešca, ki je oblečen v črna oblačila, šele na razdalji 26 metrov. To pomeni, da ima sekundo reakcijskega časa, ostane pa mu le še en meter. Če ima pešec svetlobno telo, pa ga voznik opazi na razdalji 136 metrov, je dejal Žlender.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.